Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri için yapmış olduğu en önemli kültür hizmetlerinden olan kitaplara bir yenisi daha eklendi. "Selçuklu Uygarlığı Müzesi" adlı eser iki cilt halinde basıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrimize ve ülkemize faydalı eserler kazandırmak için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi geçmişi geleceğe taşıyan önemli bir eseri Kayseri kültürünün hizmetine sundu. Bugüne kadar 133 eser bastıran Büyükşehir Belediyesi iki ciltlik "Selçuklu Uygarlığı Müzesi" adlı eserle basılı eser sayısını 135’e çıkardı.
"KÜLTÜREL MİRASIMIZI YARINLARA TAŞIYORUZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eserin önsözünde Selçuklu Uygarlığı Müzesi ile ilgili bilgi verdi ve yaklaşık bin eserle Türkiye’nin en zengin Selçuklu koleksiyonlarından birisine sahip olduklarını söyledi. Tarihimizi ve kültürel mirasımızı yarınlara taşımak amacıyla yapılan çalışmaların önemini vurgulayan Başkan Çelik, "Ecdadımızı anlamak, onların bilgilerinden faydalanmak ve dünyaya yön veren ecdadımızı yeni gelen nesillere en iyi şekilde anlatabilmek amacıyla çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız. Şehrimize ve ülkemize faydalı eserler kazandırmak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.
"Selçuklu Uygarlığı Müzesi" adlı iki ciltlik eserde, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde bulunan yaklaşık 1000 eser hakkında ayrıntılı bilgiler yer alıyor.