Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’ye 800 kişilik modern bir kütüphane kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu ay içerisinde hizmete girecek olan kütüphaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediye binası yanındaki eski Sinema Onay binasında yapılan kütüphaneyi gezerek son halini yerinde gördü. Kütüphanenin tüm birimlerini gezen Başkan Mustafa Çelik, kütüphanede yer alan kitaplar ve e kitaplar konusunda bilgi aldı.
Girişinde Başkan Mustafa Çelik’in "Okumak iyi bir gelecek için en güzel yatırımdır" sözünün yer aldığı kütüphanede 15 bin basılı, 15 bin elektronik, 3 bin de sesli kitap bulunuyor. Ferah ders çalışma üniteleri, kitap cafe, bilgisayar odası, şifreli emanet dolapları ve masaj koltuklarının da yer aldığı kütüphanede 50 adet güncel dergi ile gazeteler de yer alacak.
BU AY HİZMETE GİRECEK
Üç kattan oluşan, üyelik sistemi ve turnikeli geçiş sistemi ile hizmet verecek olan kütüphanenin Kayseri’nin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini belirten Başkan Mustafa Çelik, toplam 1500 metrekare büyüklüğündeki kütüphaneden 800 kişinin rahatlıkla yararlanabileceğini söyledi. Başkan Çelik, hem kütüphane hem etüt imkanının bir arada sunulacağı kütüphanenin aydınlık, ferah, modern, geniş ve tertemiz bir mekan olacağını kaydetti. Başkan Çelik, kütüphanenin bu ay içerisinde hizmete açılacağını sözlerine ekledi.