Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, uzun ve sert geçen kış aylarında yollarda olabilecek buzlanmayı önlemek amacı ile kar tuzu satın alındığını söyledi.
Kar tuzu temizlik garajın da depolandı.
Her yıl şehrimizde seri, güvenli ve sorunsuz bir ulaşım ağını gerçekleştirmek için kar tuzu alınarak yollara serpildiğini ve buzlanmanın önlendiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, kar tuzunun yapılan ihaleler ile etap etap olarak temizlik işleri garajında yer alan alanda stoklandığını kaydetti.
24 saat açık ve kesintisiz ulaşım için…
Kar yağışı ile önce karların yollardan temizlendiğini ancak olabilecek buzlanmaya karşın da yollara tuz serpme aracı ile yollarda buzlanmayı önlediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Özellikle şehir içerisinde yolların 24 saat açık ve kesintisiz ulaşım için çalışıyoruz. Eğimli yollar köprü ve kavşak girişleri ile okul, hastane gibi kurumların yollarını 24 saat açık bulunduruyoruz. Bu çalışmalar için ekipler oluşturuldu ve görev çizelgeleri yapıldı. Bu yönden ilçe sınırları içerisinde yapılan çalışma 81 mahallenin yollarında greyder ve tuzlama araçları 24 saat esasına göre görevlendirildi” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, kar yağışlı günlerde sürücüleri dikkatli olmaya davet ederken, özellikle okul yolu güzergâhlarında hız yapmamalarını ve toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.