Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin coğrafi açıdan fuar düzenlenebilecek en önemli merkezlerden birisi olduğunu dile getirerek, “Çadırda fuar düzenleme Kayseri’ye yakışmıyor” dedi.

Kayseri’de açılacak olan mobilya fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, şehrin bulunduğu coğrafi konumundan dolayı bölgesinde önemli bir fuar merkezi olma fırsatını beraberinde getirdiğine işaret etti. Fuarlara katılımların yüksek olmasına da dikkat çeken Hiçyılmaz, sadece mobilya değil birçok sektörde fuarlar açılabilecek imkanların bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi; “Fuar ve fuarcılık Kayseri için önemlidir. Bir satış tekniği pazarlama tekniği bakımından elimize çantamızı alıp gezmek yerine, müşterilerimiz belli bir süre belli bir yere geliyor olması ve ürünleri görmesi satıcılar ve alıcılar için çok yararlıdır. Dünyada fuarcılık çok önemli bir şekilde düzenleniyor. Çokta faydalı organizasyon olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. E ticaret yada internet üzerinden birçok model alınıyor görülüyor denmesine rağmen fuarın yerini hiçbir şey ikame etmiyor. Batı ülkelerde, Çin’de etkin şekilde fuar yapılıyor. Bu anlayış Kayseri’ye de yerleşmelidir.”

“Fuar yeri ve fuarcılık konusunda Kayseri Türkiye’nin merkezi yerinde” diyen KTO Başkanı Hiçyılmaz, şehrin ulaşılabilirlik konumunda çok iyi yerde olduğunu anlatarak, şunları söyledi; “Fuar düzenleme yeri bakımından coğrafi anlamda iyi yerdeyiz. Özellikle yurt dışından hava alanına inen insanlar çok kısa sürede şehir merkezine ve organizasyonun yapıldığı merkeze ulaşıyor olması Kayseri adına önemli bir avantajdır. Kayseri Ticaret Odası olarak şuan fuar açılışının yapıldığı yerin konum bakımından şehir merkezine yakınlığı sıkıntısı olmaması adına elverişli. Ama çadırda fuar düzenlenme olayı Kayseri’ye yakışmıyor. Büyük yerlerde de çadırlarda fuar düzenlenebiliyor. Ama bizim arzu ettiğimiz yer burası değil. Çadırda olmaması gerekir. Modern yerlerde modern fuarcılık anlayışında yapılması gerekir.”

Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası olarak şuanda Kayseri Dünya Ticaret Merkezine ortak olduklarını hatırlatarak, “Fuarla ilgili yaşanan sıkıntılar var. Onun çözümü noktasında zorluk yok. Ancak mevcut yerimizde genişlemeye yer olacaksa gayret gösterilmeli. Ama yoksa özellikle yeni Kuzey Çevre yolu üzerinde hem karayoluna hem de hava limanına yakın fuar merkezi olacak yer var. Bu yer, arazi Milli Emlak’ta. Gerekli çalışma yapılarak yeni fuar yeri olması gayreti içindeyiz. Hep beraber olup böyle bir fuar yerinin ihdası konusunda Kayseri’nin gelişmesi bakımında fayda sağlayacaktır. Kayseri’de sadece mobilya değil birçok sektörde fuar açılabilir. Kayseri’ye ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni fuar alanı ile ilgili çalışmaların olduğunu ve bu konuda Kayseri’ye yakışır bir alanda fuar merkezi açılacağını ifade etti.