Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Teşkilatı yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında çözüm sürecinde terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, "Çözüm süreci adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatıyla AK Parti hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşı genel başkanımız ve partimizin tüm kademelerince yapılan sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir" dedi.
Keskin, "Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir ve talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AK Partili hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri terör örgütüne yardım ve yataklık suçunun oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.