Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri’nde kalan çocuklar, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan 41 asker için 41 çam ağacı dikti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arka bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuklar, Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonundaki 41 şehit için 41 çam ağacı dikti. Dikilen fidanların üzerine şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu künyeler takıldı. Programa katılan Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, etkinlikten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Bugün bu yavrularımızla beraber Afrin’deki askerlerimize, oradaki güvenlik görevlilerimize destek olmak amacıyla buradayız. Bu yavrular memleket aşkıyla, sevdasıyla büyüyecekler. Onlar da belki bir gün şehit olacak, biz de şehit olacağız. Ama şu bir gerçek ki şehitler bizim inancımıza göre halâ yaşıyorlar. Biz burada onların adına ağaç dikerek hem kardeşlerimize vatan, millet, asker sevgisini aşılıyoruz. Dolayısıyla bu yavrularımızın düşüncelerine biz sadece yanlarında olarak katkı sağlıyoruz, fikir onların. Gencinden en yaşlısına kadar herkes bu millet, bu devlet bir bütündür ve ilelebet devam edecektir" diye konuştu.

Etkinlik hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer ise, barınma imkanı dışında çocuklara vatan, memleket, bayrak sevgisini de aşıladıklarını söyledi. Etkinlikten dolayı çok mutlu olduğunu da dile getiren Özer, "Biz burada çocuklarımıza sadece barınma imkanı sağlamıyoruz. Biz çocuklarımıza vatan, memleket, bayrak sevgisinin ne olduğunu da aşılıyoruz. Bugünkü etkinlik de bunun bir göstergesi. Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Çocuk Evleri’nde kalan çocuklarımla, ekibimle, öğretmenlerimle, bakım elemanlarının hepsiyle gurur duyuyorum. Bu hassasiyet Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak her zaman devam edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kurumda kalan çocuklarımızla yapılmış olan faaliyetlere son derece önem veriyor. Bu kapsamda çocuklarımızın milli ve manevi duyguları ile ülke meselelerine olan hassasiyetleri bizi son derece mutlu etti" ifadelerini kullandı.