Çocukların sosyal hayatını renklendirmek için hassasiyet gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehit ve gazi çocuklarının ardından bu sefer de yetim çocuklara sinema keyfi yaşattı.
Eğitime verdiği önemin yanı sıra okulları sık sık ziyaret ederek çocukların gönlünü kazanan Başkan Çolakbayrakdar, çocuklara yönelik farklı etkinliklerle dikkat çekmeye devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, ‘Sinema Günü’ etkinliği kapsamında, Kocasinan Belediyesi’nin seminer salonunda yetim çocuklara yönelik sinema etkinliği gerçekleştirdi. Çocuklarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, onlarla yakından ilgilendi. Başkan Çolakbayrakdar ile birlikte ‘Ters Yüz’ adlı animasyon filmini izleyen çocuklar ise keyifli vakit geçirdi.
Çocuklarla birlikte vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Yetim çocuklarımıza her zaman maddi ve manevi destek veriyoruz. Bugün de İHH ile beraber yetim çocuklarımıza farklı bir etkinlik düzenleyerek sinema keyfi yaşattık. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ’Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu saç teline karşılık ona sevap vardır.’ şeklinde buyurmuşlardır. Bizler de bu bilinçle her zaman çocuklarımızın yanında oluyoruz. Çocuklarımızın bu mutluluğu her şeye değer.” diye konuştu.
Daha duyarlı bireyler yetiştirilmesini sağlamak ve çocukların hayal gücünün gelişmesine destek olmak amacıyla ‘Sinema Günü’ adı altında etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar sözlerini “Kocasinan Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Farklı etkinliklerimizle de çocuklarımızın her zaman yanında olmaya özen göstereceğiz.” diyerek noktaladı.
Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler ve bir mağazadan hediye çekleri dağıtıldı.