Develi’nin Çöten Mahallesi Hacı Kemal Kaman İlkokulu/Ortaokulu’nun düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği mahalle sakinlerinin ve ilçe protokolünün katılımıyla yapıldı.
Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Müftüsü Zekeriya Koçak ve Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan’ın katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin şiirler, naatlar okuduğu ve gösterilerini sergilediği programda anaokulu öğrencilerinin gösterisi ise büyük beğeni topladı. Öğrencilerin okuma becerilerini geliştirmek ve okuma alışkanlıklarını güçlendirmek adına oluşturulan okul kütüphanesinden en çok kitap okuyan öğrencilere bisiklet hediyelerini ise ilçe protokolü takdim etti.
Program sonrasında ise öğrencilerin el işlerinin sergilendiği stantlar gezildi. Gayretlerinden ve başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Başkan Cabbar “Yavrularımızın hazırladığı böylesine güzel bir programda Çöten Mahallemiz sakinleriyle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Rabbimden yavrularımızı Hz Peygamber Efendimiz ’in (sav) yolundan ayırmasın, ana-babasına itaat eden ve İslam üzere yaşayan bir kul eylesin. Ayrıca kitap okuma yarışmasında dereceye girmiş olan bütün yavrularımızı da tebrik ediyor, hayat boyu sürecek olan okuma faaliyetlerinde başarılarının devamını diliyorum. Böylesine anlamlı bir programın hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.