20 yaşındaki Kandıra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğunu ve yaklaşık 3 yıldır profesyonel anlamda atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Kandıra, 6-20 Eylül tarihlerinde İspanya'nın Granada kentinde "2014 ISSF Tüm Dallar Dünya Şampiyonası"nda genç bayanlarda üçüncü olarak bronz madalya aldığını belirtti.

Spora tavsiye üzerine başladığını dile getiren Kandıra, "Atıcılığa başladıktan sonra çok sevdim, disiplinli bir şekilde çalıştım. Bunun sonucunda başarılar geldi ve bırakamadım" diye konuştu.

Kayseri'de atış poligonu olmadığı için başka kentlerde antrenman yapmak zorunda kaldığını vurgulayan Kandıra, "Bu nedenle şampiyonaya Kahramanmaraş, Mersin, Kocaeli ve İstanbul'da hazırlandım. Antrenmanlar için çok yol kat ettim. Yazın hiç tatil yapmadan şampiyonaya hazırlandım. Madalya kazanarak, emeklerimin karşılığını aldım. Bu yüzden mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonasına gitmeden önce 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduklarını aktaran Kandıra, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonasında takım olarak genç bayanlarda üçüncü olduğumuz için 30 Ağustos'ta Zafer Bayramı resepsiyonuna davet edildik. Resepsiyonda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan ile tanışma fırsatı buldum. Orada biraz sohbet ettik. Cumhurbaşkanımıza Dünya Şampiyonasında madalya kazanacağıma dair söz verdim. Cumhurbaşkanımızla konuşmamız bizi motive etti. Bu sözün sorumluluğu altında şampiyonaya katılmak için İspanya'ya gittim. Şampiyonada 3. olarak Cumhurbaşkanımıza verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah madalyaların devamı gelecek."

Kandıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, antrenörü Ali Emre Güray, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu ve Kağıtspor yetkilileri ile anne ve babasına verdikleri destek ve emekler için teşekkür etti.

Genç sporcu Kandıra, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışmayı çok istediğini belirterek, olimpiyatlara katılmak için çok çalışacağını da sözlerine ekledi.

Kandıra'nın babası Osman ve annesi Fatma Kandıra da kızlarının başarılarıyla gurur duyduklarını, her zaman desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.