Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği tarafından organize edilen 18. Geleneksel Erciyes Cumhuriyet tırmanışında 22 ilden 110 dağcı, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı yaptı.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinden kente gelen dağcılarla Çoban ini mevkisinde kamp kurduklarını söyledi. Gece kamp yerinde kaldıktan sonra saat 04.30'da Şeytanderesi rotasından tırmanışa başladıklarını anlatan Yılmaz, saat 09.30'da zirveye ulaştıklarını ifade etti.

 22'si bayan 110 dağcının zirve yaptığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine en iyi şekilde sahip çıktığımızı gösterme adına her yıl Erciyes'te 'Cumhuriyet tırmanışı' adı altında tırmanış yapıyoruz. Yerel bazda başlayan etkinliğimiz Türkiye genelinde de ilgi görmeye başladı ve bu yıl 18'incisini düzenlediğimiz etkinliğe 22 ilden dağcı katıldı. Önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşımayı düşündüğümüz tırmanışımıza her geçen gün ilginin artması bizi de sevindiriyor."

Erciyes'te 3 bin metreden itibaren yoğun şekilde karla karşılaştıklarını kaydeden Yılmaz, tırmanışı zor şartlarda tamamlayabildiklerini vurguladı.

Tırmanışın kış öncesinde bir anlamda hazırlık niteliğinde olduğunu belirten Yılmaz, "Dağcılarımız kışın yapacakları tırmanış öncesi son hazırlıklarını yapmış oldu. Cumhuriyet tırmanışı kapsamında zirveye ulaştığımızda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduk. Şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldıktan sonra saat 10.00'da inişe geçtik. Tırmanışımızı milletimize armağan ediyoruz" şeklinde konuştu.