Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Darbenin panzehiri demokrasidir, hukuk devletidir. Bugün en çok buna ihtiyacımız var. Çünkü Türk toplumu adalet ve huzur istiyor:" dedi.
Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği binasında 15 Temmuz darbe girişimini kınamak amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına çok sayıda dernek üyesi katılırken, Dernek Başkanı Mustafa Öztürk, darbenin, devletin hukuk düzenine, milletin birlik ve bütünlüğüne kasteden bir eylem olduğunu söyledi.
Darbenin kargaşa, anarşi ve gözyaşı olduğunu söyleyen Öztürk, Fetö terör örgütünün söz konusu faaliyetleri hakkında yıllardır konferanslarında uyarılarda bulunduklarını ifade etti. Uyarılar dikkate alınmadığı için, olayların bu raddeye kadar geldiğini belirten Başkan Öztürk, “Bunları iktidarı eleştirmek amacıyla söylemiyoruz, illegal yapıların devlet kurumlarına sızmalarını önlemek için önlem alınması gerektiğini vurgulamak amacıyla söylüyoruz. Bizler milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutan Türk milliyetçileriyiz. Milliyetçilik, milleti temel alıp millî iradeyi, millî egemenliği ve millî bağımsızlığı savunduğu için demokratik bir harekettir. Dolayısıyla Türk milliyetçileri olarak bütün darbe ve diktatörlüklere karşıyız. İktidarlar seçimle gelip seçimle gitmeli. Parlamenter demokrasiyi, kuvvetler ayrılığını ve yargı bağımsızlığını, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olduğu için savunuyoruz." diye konuştu.
Halkına silah doğrultan darbeciler ve tüm işbirlikçilerin, hukuk içinde ve yargı önünde hesap vermesi gerektiğine vurgulayan Başkan Öztürk, "Soruşturmalar, kesinlikle Anayasa ve hukuk çerçevesinde yapılmalı, bir cadı avına asla dönüştürülmemelidir. Siyasi iktidar ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamın bertaraf edilmesine gayret etmelidirler. Darbenin panzehiri demokrasidir, hukuk devletidir. Bugün en çok buna ihtiyacımız var. Çünkü Türk toplumu adalet ve huzur istiyor.” ifadelerini kullandı.