Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, yılan hikayesine çevrilen dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Dokunulmazlıkların 27 Mayıs darbesinden sonra uygulanmaya başladığını belirten Demokrat Parti İle Başkanı İsmet Özbakkal, söz konusu ayrımcılığın adaletle bağdaşmadığını ifade etti. İl Başkanı İsmet Özbakkal, “Özellikle terörle bağlantılı suçlarla ilgili dokunulmazlık kalkanından yararlanılması gibi, vatana ihanete eş bir müsamaha, terörle mücadelede yüzlerce şehit verilirken kamu vicdanını derinden yaralamakta ve zülfiyare dokunmaktadır.” dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması olayının yılan hikayesine döndüğünü kaydeden İl Başkanı İsmet Özbakkal, konunun uzamasını samimiyetsizliğe başladı. Konuyla ilgili asıl görevin iktidara düştüğünü dile getiren İl Başkanı İsmet Özbakkal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gün itibarıyla, TBMM’ye, milletvekilleri hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle 30 yeni fezleke sunuldu. Neden ve niçin işleme konulmuyor. Bu şartlar altında demokrasi, adalet ve hukuktan bahsedenlere utanmaz, yalancı ve müfteri yaftası vurulmalı. Çünkü, toplumun huzur ve refahı kalmadı. Milli dayanışma ortadan kalktı. Bunun yerine insanlık ve ahlâk dışı, İslâm karşıtı yandaş-yoldaş dayanışması öne çıktı. Netice olarak, etnik kimlik ayırımı yapmadan, din ve mezhep ayrılığı gözetmeden. Ülken, vatanın, bayrağın, dinin için savaşan, çalışan, millet olmalı. Şimdi ise, ülken üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Uyan ve 2016 yılında tehlikeler yaşayacak ülkeni kurtar. Bölünme, parçalanma, kardeşine düşman olma. Ufak menfaatler uğruna kendi benliğini, kişiliğini, ülkeni satma, sattırma, bölme, böldürme. Uyan, insan ol, vekil olduğunun farkına var, idrakine er ve gerçekleri gör artık!..”