Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develi Belediyesi’nin şehit ve gazilere yönelik düzenlemiş olduğu kültür turunda şehit aileleri, gaziler ve meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabiri ziyaret etti.
Başkan Cabbar askerlerin nöbet değişimini ilgiyle izledikten sonra Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretten sonra Anıtkabir bahçesinde gençlerin kendilerini fotoğraf çekme isteğini kırmayarak gençlerin fotoğrafını çekti. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ziyaret ile ilgili olarak, "Bu vatan için canını vermiş Mehmetçiklerimizin aileleri, yakınları yine bu vatan için canını siper etmiş hayatta olan gazilerimiz Çanakkale ve Anıtkabir’e getirmek için söz vermiştik. Kültür turumuzu gerçekleştirdik inanılmaz güzel geçti, bu emanetin bize hangi şartlarda hangi zorluklarda bize devredildiğini Çanakkale ye gidince daha iyi anladık. Daha önceden bunları okuduğumuz zaman,anlatıldığı zamanda gönlümüz duygulanıyordu ama oraya gidip o savaşların olduğu yerlerde o manevi atmosferi daha iyi anlıyorsunuz. Rabbim bir daha bu tür imtihanlardan bizi geçirmesi bizi korusun. Tüm dünya şunu bilsin ki tek bir vatandaşımız karıncaya kadar vatanımızı savunmaya hazırız.Kültür turumuzun son durağı olarak Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü ziyaret ettik burada da değişik bir hava değişik bir atmosfer var. Burada da bu vatanın ne zorluklarla kurulduğunu nasıl kurtulduğunu görebiliyorsunuz" dedi
Develi Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Nayman ise, "Çanakkale gezisinde yapılan savaşları çekilen zorlukları göstermek için şehit aileleri ve gazilerimize Develi Belediyesi olarak bir Kültür turumuzu düzenledik Anıt Kabir ziyaretiyle turumuz sona erdi bu Kültür turunda emeği geçen başta Başkanımız Mehmet Cabbar bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kültür turuna katılan vatandaşlar da, çoktandır arzu ettikleri Çanakkale Şehitliği ziyaretini istediklerini Develi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kültür turu sayesinde şehitleri ziyaret etme imkanı bulduklarını, bütün herkesin özellikle gençlerin buraya mutlaka gelerek vatan şuurunun yerleştirilmesi gerektiğini ifade etti.