Develi Belediyesi demokrasi nöbeti münasebetiyle Develi meydanında programlar düzenlemeye devam ediyor.
Demokrasi nöbetinin altıncı günündeki düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an tilavetiyle başladı. Programa Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar,Ak Parti Develi İlçe Başkanı Mehmet Durukan, MHP Develi İlçe Başkanı Ali Kabak, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Diriliş Başkanları Kayseri İl Başkanı Mahmut Kılınç, emekli Müftü Mustafa Başaran ve binlerce kişi katıldı. Programda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve emekli müftü Mustafa Başran bir konuşma yaptı.
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar konuşmasında, "Develi meydanında vatan nöbetine Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan evlerinize dönün deyinceye kadar ölmek var dönmek yok. Kıymetli kardeşlerim günlerimiz aydınlanmaya başladı. Sizler bu meydanları doldurduğunuz sürece her geçen gün devletimiz bu puslu havayı sadeleştiriyor gereken hamleleri yapıyor. İnşallah yakın bir zamanda bugünlerin hepsini atlatarak yeni Türkiye’ye kavuşacağız. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar Türkiye için dua ediyor. Diyanet İşleri Başkanımız Kabe’de bir anısını şöyle anlatıyor; ’Yanımda Arap bir kardeşim Türkiye içinde dua ettiğini işittim. Duası bitince yanına vararak sordum sen bir Türkiyeli değilsin neden Türkiye’ye dua ediyorsun diye?’ Bana ’ben kendi ülkeme dua edersem sadece kendi ülkeme etmiş olurum ama Türkiye için dua edersem bütün İslam alemi için etmiş olurum çünkü Türkiye İslamın sancaktarlığını yapıyor’ cevabını verdi" diye konuştu.
Emekli Müftü Mustafa Başaran ise, "Tanklarla insanları ezenlere, kurşun sıkanlara, bomba atanlara yazıklar olsun. Benim ailemde gazi var, yeğenim Ankara’da hainlerin sıktığı kurşun eline isabet etti. Yakın arkadaşımın oğlu yirmi yaşında şehit oldu. Kim öldürdü bunları? Yunan mı öldürdü, Rus mu öldürdü, başka bir gavur mu öldürdü? Yok bu insanları içimizden çıkan hainler öldürdü yazıklar olsun. Ben 1960 ihtilalini ve 1980 ihtilalini yaşadım ben bu kadar canisini görmedim. Bu millet uyandı artık darbecilere fırsat vermedi. Ben bu milletin bir evladı olduğum için gurur duyuyorum" dedi.