Develi’de darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Develi meydanında demokrasi nöbeti tutmak için toplanan binlerce vatandaş şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Demokrasi nöbetine AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru katıldı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu “İlk andan itibaren yurdumuzun diğer yerlerinde olduğu gibi siz kıymetli hemşerilerimiz de bir an olsun meydanları boş bırakmadınız. İnşallah o hainler hak ettikleri cezayı en kısa sürede bulacaklardır,bu vatana ihanet eden terör örgütü mensuplarının gerekli cezayı görmesi için idam cezasının gelmesi için önerge vereceğim.Göstermiş olduğunuz bu birlik ve beraberlikten dolayı bizler ne kadar iftihar etsek azdır. Sizlerin vekiliniz olmaktan bir kez daha gurur duydum. Rabbim kardeşliğimize zeval vermesin vermek isteyenlere de fırsat vermesin.” açıklamasında bulundu.
Develi Kaymakamı Murat Duru ise, “Ülkemizin darbe ve darbecilerden neler çektiği hepimizin malumudur. Demokrasi geleneğimiz başta olmak üzere, siyasi, ekonomik ve sosyal yıkımlara sebep olabilecek böylesi gayrı meşru teşebbüslere birlik ve beraberlik içerisinde karşı koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Huzur kenti diye tarif ettiğimiz Develimiz yine kendisine yakışır olgunlukta ve onurda ilk andan itibaren karşı koymasını bilmiştir. Bu hususta yoğun gayret gösteren Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar’a çok teşekkür ediyor ve kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Gurbetçilerin de katıldığı demokrasi nöbeti, Kuran-ı Kerim Tilaveti, ilahiler, şiirler ile gecenin geç saatlerine kadar devam etti.