Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Teknik Destek Projesi kapsamında finanse edilen ‘Dini ve Kültürel İçerikli Selçuklu Eserlerinin Tanıtımı Amacıyla Alan Uzmanı Yetiştirilmesi Eğitimi’ 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Projeye gönüllülük esasına göre seçilen V.H.K.İ, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi 45 personel katıldı.
Düzenlenen proje ile Kayseri’deki tarihi eserlerin bir çoğu dini içerikli olması nedeniyle bu eserlerin tarihi ve sanatsal özelliklerini anlatabilecek personel yetiştirilmesi amaçlandı.
Proje kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Profesyonel Rehber Uzmanı Turgay Yenidünya başkanlığında şehir merkezinde bulunan Hunat, Camii Kebir, Gülük, Kurşunlu, Hacıkılıç Camii’leri, Hunat Medresesi, Selçuklu Medeniyetleri Müzesi, Develi İlçesi’nde bulunan Sivasi Hatun Camii, Pınarbaşı İlçesi’nde bulunan Melikgazi Türbesi ve Selçuklu döneminden kalma yaşam aletlerinin sergilendiği müze ziyaret edildi.
Daha sonra İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen katılım belgesi törenine,
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Salih Sezik, Profesyonel Rehber Uzmanı Turgay Yenidünya ve personel katıldı.
Tören Melikgazi Hunat Camii Müezzin Kayyımı İsmail Gültekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Törende konuşan İl Müftüsü Güven, “Bizler Din Görevlileri olarak camilerimizin mimari özelliklerini anlatırken gelen insanlara gayri müslimdir, müslümandır fark etmeden onlara dinimizin ruhunu, özünü de anlatmak durumundayız. Onun için de aslında bizim mabetlerimiz inancımızın bir tezahürüdür; İnancımızın dışa yansıyan şeklidir. Sizlerden isteğim bu konu hakkında kitaplar okumanız ve araştırmalar yaparak kendinizi geliştirmenizdir.” dedi.
Ardından (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşçı bir konuşma yaptı. Protokol konuşmaları sonrası kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.