ERÜ Yerleşkesi'ndeki tanıtım törenine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve davetliler katıldı. 

Törende konuşan Vali Düzgün, Kayserili hayırseverlerin eğitime ve bilime yaptıkları desteğin takdire şayan olduğunu söyledi. 

Merkezin 2 yılda tamamlanacağını hatırlatan Düzgün, "Kayseri'de önemli teknolojik ve bilimsel gelişmeler oluyor. Türkiye'nin gelişme sürecinde ihtiyacı olan üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örnekleri Kayseri'dedir" dedi. 

Keleştemur da Türkiye'nin hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini vurgulayarak, "Kalkınma artık teknolojiye bağlı. Bu gerçeği bırakın devletin yetkilileri sokaktaki vatandaş bile takdir ediyor ve anlıyor. Türkiye'nin tarihi misyonu, temsilcisi olduğu medeniyet bakımından gerçekleştirmek zorunda olduğu kalkınma hamleleri var" diye konuştu. 

İleri teknoloji ve evrensel bilgi üretmeden Türkiye'nin kalkınmasının mümkün olamayacağını dile getiren Keleştemur, "Bu merkezi Kayseri'de yapabilir miyiz diye uzun süredir düşünüyorduk. Türkiye'de hiç bir yerde yoktu. Dolayısıyla Kayseri'mizde açacağımız bu merkez Türkiye'de bir ilk olacak. Bu merkezin hayata geçirilmesi sadece Kayseri için değil Türkiye için büyük bir kazanım olacaktır. Ne yazık ki son yıllarda temel bilimlerde bir gerileme oldu. Öğrenci sayıları azaldı, bazı üniversitelerdeki temel bilimlerle alakalı olan bölümler kapandı. Bizim açacağımız bu merkezin bu konuda bir canlanmaya sebep olacağını düşünüyorum. Bu merkezin yapımında yaklaşık 20 milyon lira harcanacak ve bu parayı KOSB karşılayacak" ifadelerini kullandı.