Demokrat Parti İl Başkanı İsmet Özbakkal, ebeveynlere çocukların takipçisi olmaları ve örgütlere kaptırmamaları önerisinde bulundu.
Çocukları korumanın aile ve devletin görevi olduğunu belirten İl Başkanı İsmet Özbakkal, özellikle maddi durumu kötü olan ailelerin terör örgütleri tarafından kullanıldığını ifade etti. Ailelere çocuklarını takip etme noktasında önemli görevler düştüğünü dile getiren İsmet Özbakkal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Anne-baba olarak, millet olarak evlatlarımıza sahip çıkmazsak, emanete hıyanet etmiş oluruz. Bunun cezasını dünyada da, ahirette de çekeriz. Çocukların ve gençlerin temiz kalpleri kıymetli bir cevher gibidir. Mum gibi, her şekli alabilir. Küçük iken, hiçbir şekle girmemiştir. Temiz toprak gibidir. Temiz toprağa hangi tohum ekilirse, onun meyvesi elde edilir. Çocuklara iman, Kur’an-ı Kerim ve Allahü Teala’nın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırsa, din ve dünya saadetine ererler. Topluma faydalı birer evlat olurlar. Bu saadette anaları, babaları ve hocaları da onlara ortak olur. Bunlar öğretilmez ve alıştırılmaz ise, bedbaht olurlar. Kendilerine, anne-babalarına ve topluma zarar verirler. Yapacakları her fenalığın, her kötülüğün vebali, günahı annesine ve babasına da verilir. Bir babanın evladına yapacağı en büyük iyilik, onu dinsiz, ahlaksız ve kötü arkadaşlardan uzaklaştırmasıdır. Bütün kötülüklerin başı, fena ve kötü arkadaştır. İnsanın üç büyük düşmanı vardır: Nefs, şeytan ve kötü arkadaş… Bunların içinde en büyük olanı şüphesiz ki kötü arkadaştır. En tehlikeli olanı da budur.
Bundan dolayı, ana-baba çocuğunu takip etmelidir. Kimlerle arkadaşlık kuruyor, nerelere gidip geliyor, hâl ve hareketleri nasıldır… Bunlar ihmale gelmez.”