Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan avukat İsmail Tanrıverdi, bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerin derhal önlemleri artırması gerektiğini söyledi.

Olayda ihmali bulunan yetkililerin görevlerinden ayrılmalarını isteyen Tanrıverdi, "Unutulmamalıdır ki her an başka birisi üniversitede böyle bir saldırıya maruz kalabilir. Terör örgütlerine verilen tavizler o noktaya gelmiştir ki susmaya devam edilirse nice Fıratlar katledilir. Sen susmaya devam edersen, araban yakılır, dükkanın kundaklanır, evin ve sen kurşunlanırsın" diye konuştu.

Üniversitede terör örgütü yandaşlarının etkin hale gelmesinin düşündürücü olduğunu aktaran Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Bu hal üniversite koridorlarının basına yansıyan fotoğraflarından da açıkça anlaşılmaktadır. Basına ve internete yansıyan fotoğraflar ve anlatılanlar, Fırat'ın katledildiği üniversitenin ve fakültenin terör örgütü sempatizan ve militanlarının yuvası haline geldiğini, üniversite yönetiminin ve siyasi sorumluların ise adeta cinayete ortak olur şekilde yapılanlara ses çıkarmadığını göstermektedir. Öğrenci Fırat cinayetinin idarecilerin ihmali yüzünden göstere göstere geldiği anlaşılmaktadır."

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Üniversiteli şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Bir hukuk kurumu ve derneği olarak bu olayın takipçisi olacağımızı açıkça ilan ediyoruz. Yapılan saldırı ve cinayeti yapanlar ile tüm göz yumanların ve ihmali bulunanların bir an önce yargılanması ve cezalandırılmasını bekliyoruz."