Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eğitimin ve eğitimcinin her zaman yanlarında olduklarını ve bunu da gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetler ile kanıtladıklarını söyledi.
8 eğitim binası yaptırarak eğitimin hizmetine sunduklarını ve ayrıca 6 okul inşaatın devam ettiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, okul yaptırmak isteyenlere de ayrıca bedelsiz arsa tahsisi yaparak okul yapımını teşvik ettiklerini kaydetti.
Eğitimin kalitesini yükseltmek için spor salonları, açık alan spor sahaları, internet odaları, ısı yalıtımı, öğretmenler odası yaptıklarını TEOG ve YGS kursları açtıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
“Melikgazi Belediyesi eğitime büyük önem vermektedir. Çünkü imarlı gelişimi ve planlı kentleşmenin odağı insan odaklıdır. Eğitimli birey ve toplum gelişmişliğin en önemli unsurudur. Bu amaç ile eğitim hizmetlerine yardımcı oluyor ve yatırım yapıyoruz. Öğretmenlere özel odalar tahsis ederken öğrenciler içinde spor salonları, toplantı salonları ve bahçe düzenlemeleri yapıyoruz. Belediyemiz sosyal ve spor tesislerinde yer alan sınıflarda kullanılmak üzere 9 adet İ5 İşlemcili, çerçeveli, Akıllı Tahta satın aldık. Bu akıllı tahtaları sınıflara eğitim yuvalarına yerleştireceğiz. Amacımız daha etkin ve verimli bir eğitim ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır ”
Akıllı Tahtaların ihale ile alındığını ve önce tespit edilen sınıflara yerleştirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, eğitime ve eğitimciye yatırım ve hizmetlerin artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.