Emniyet kemerinin kullanımının önemini daha iyi aktarabilmek amacıyla, Kayseri Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Yahyalı’da eğitim verildi.
Yahyalı Cumhuriyet Meydanı’na kurulan Trafik Simülasyon Eğitim Aracı kullanılarak yapılan eğitimlerle, emniyet kemerinin önemi ve takılmadığı zaman doğuracağı sonuçlar uygulamalarla etkili bir şekilde anlatıldı. Kurulan simülasyon aracına ilk olarak Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır ve İlçe Emniyet Müdürü Veysel Sarıyıldırım binerek eğitim aldı.
Simülasyon Aracı ile eğitim alacak halka ve öğrencilere kısa bir konuşma yapan Başkan Esat Öztürk, simülasyon aracına bindiği zaman 5 yıl önce yaşadığı bir kazayı hatırladığını ve emniyet kemerinin nasıl can kurtardığını o kazada anladığını ifade ederek şunları söyledi. Başkan Öztürk; “ Kocasinan Belediyesi’nde görev yaparken, görevim sebebi ile Yahyalı’ya geliyordum. Haziran Ayı olmasına rağmen Tekir Yaylasına yağan dolu nedeniyle bir anda aracın kontrolünü kaybettik. Emniyet kemerimizin takılı olması bizi büyük bir tehlikeden kurtardı. O olaydan sonra arabamın bir köşesine “ Esat Öztürk, çocuklarını seviyorsan, anne ve babanı seviyorsan emniyet kemerini mutlaka tak.” Yazmak istedim. Ben buradaki öğrencilerimizden söz almak istiyorum. Bundan sonra anne ve babaları emniyet kemerini takmadan yola çıkarlarsa, anne ve babalarına mutlaka emniyet kemeri taktırsınlar. Yaşayan bilir derler, biz bunu yaşadık. Allah hepimizi kazadan ve beladan korusun. Allah’tan kazasız belasız günler diliyorum.” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’ de konuşmasında emniyet kemerinin önemini hem ilçede yaşayan halka, hem de öğrencilere anlatılması için bu aracı Kayseri’den talep ettiklerini, aracın ilçeye gelmesini sağlayan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Esen; “ Eğitimde, uygulamalı eğitimin ne kadar önemli olduğunu burada bugün göreceğiz. Bu araca binerek eğitim alan sürücüler, bundan sonra kemer takmadan trafiğe çıkmayacaklarını belirttiler. İnşaallah sizlerde ilerde birer sürücü olduğunuz zaman, kurallara uymanın ne kadar önemli olduğunu, bugünkü alacağınız eğitimle unutmazsınız. Araca biner binmez emniyet kemeri takmayı, bir davranış kalıbı olarak kazanalım ve bunu hep devam ettirelim. Bizde eğitim aracına bindiğimiz zaman, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu gördük.” diye konuştu.
Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile gün boyu verilen eğitimlerde, emniyet kemerinin trafikte ne kadar önemli olduğu, kaza anında emniyet kemerinin nasıl can kurtardığı öğrenciler ve halka uygulamalı olarak anlatıldı.