Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İstanbul Sultanahmet Cami emekli imamı Emrullah Hatipoğlu’nun Talas’ta gençlere, kadınlara ve bütün vatandaşlara 3 ayrı konferans vereceğini söyledi.
Başkan Palancıoğlu, programla ilgili şunları söyledi:
"Emrullah Hatipoğlu Hocamız, yıllarca Sultanahmet Cami’nin imamı olarak hizmet etmiş, hatipliği iyi olan bir kişi. Dolayısıyla biz de kendisinden istifade etmek üzere Talas’a davet ettik. Üç farklı camide vakit namazlarından sonra kadınlarımıza, gençlerimize ve herkese yönelik konferans verecek" dedi.
6 Mayıs 2016 tarihinde Dedeoğlu Cami’nde kılınacak Cuma namazından sonra ilk programın başlayacağını belirten Başkan Palancıoğlu, "Yenidoğan Mahallemizdeki Sait Yurttaş Cami’nde saat 16.30’da kadınlarımıza ’İslam’da Aile Yapısının Önemi’ konulu konferans verecek. İkinci programda akşam namazından sonra Mevlana Mahallemizdeki İzzet Bayraktar Cami’nde ’Şehitlik’ konulu konferans verecek. Son olarak ta 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü sabah namazından sonra Bahçelievler Mahallesi Samancı Cami’nde ’İslam ve Gençlik’ konulu konferansı olacak. Bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.