İslamı Anlatan Eller Derneği üyeleri, Engelliler Haftası’nda, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için işaret dili ile basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Meydanı’nda fotoğraf sergisi açan İslamı Anlatan Eller Derneği üyeleri, engelliler haftasında farkındalık yaratmak amacıyla, işaret dili ile basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Neciyullah Kocabıyık’ın okuduğu basın açıklaması metnini, Ahmet Kaplan işaret diline çevirdi.
Son zamanlardaki terör operasyonlarında yaşamını yitiren askerlere rahmet, ailelerine de sabır dileyerek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Neciyullah Kocabıyık, Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29’unun engelli olduğunu söyledi. Halihazırda sağlıklı olan bireylerin de bir gün engelli olabilme ihtimali olduğunu hatırlatan Başkan Neciyullah Kocabıyık, “Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum, gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye’nin önemli bir yarasıdır. Engelli vatandaşlarımızı toplun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirme bugün onlar için yapılması gereken en öncelikli işlerdendir.” diye konuştu.
Engelli vatandaşları aciz görmenin onlara yapılacak en büyük saygısızlık olduğunu da vurgulayan Başkan Neciyullah Kocabıyık, engelli vatandaşlardaki yaşama arzusunun sağlıklı insanlara örnek olacak nitelikte olduğuna da dikkat çekti. Başkan Neciyullah Kocabıyık, uygun şartlar sağlanması halinde engellilerin de saygın mesleklerde faaliyet gösterebileceğini sözlerine ekledi.
Basın açıklamasının ardından, işitme engelli bireyler, işaret dili Kur’an-ı Kerim okudu.