İlkokul 4. sınıf öğrencisi olan ve 7 yaşında epilepsi teşhisi konulan Sedat Büyüköztürk, çok sevdiği okuluna bu yıl sık sık bayıldığı için gidemiyor. Önlüğünü giyerek annesine kendisini okula götürmesi için ısrar eden Sedat, iyileşip yeniden okuluna döneceği günü heyecanla bekliyor.

Anne Hacer Büyüköztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal doğumla dünyaya getirdiği Sedat'ın birinci sınıfı tamamladıktan sonra yaz tatilinde arkadaşlarıyla oynadığı sırada bayıldığını, hastanede yapılan kontrolde oğlunun beyninde leke tespit edildiğini ayrıca epilepsi teşhisi konulduğunu belirtti.

Oğlunun Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 yıldır tedavi gördüğünü anlatan Büyüköztürk, şunları söyledi:

"Sedat'ın hastalığı 6 ay önce ilerledi. Günde 7 kez nöbet geçirmeye başladı. Yaz tatilinde hep hastanedeydi. Epilepsinin yanı sıra doktorlar beyninin sağ tarafında bir leke olduğunu ve bunun büyüdüğünü belirtti. Son olarak Ankara'da bir hastaneye götürdük. Beynine pil takılması gerekiyormuş ancak heyet kararı bekleniyor. Sedat okula gitmek için sabırsızlanıyor. Okulda bayılıp düşebileceği korkusuyla gönderemiyorum. Aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorundayım. Çalışmasam da okulda her an yanında olamam. Sedat'ın gün içinde kullandığı 4 ilacı var, bunları düzenli alması gerekiyor."

Büyüköztürk, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını ve yaşıtlarıyla okula gitmesini istediklerini dile getirdi.

Oğlunun okula gitmek için gün saydığını belirten Büyüköztürk, "Önlüğünü giyip 'okula gideceğim' diye ısrar ediyor. Ben de hem sokaklarda diğer çocuklarla oynamasını hem de eğitimini devam ettirmesini istiyorum. Yetkililerin bir çare bulmasını ve tedavisinin bir an önce gerçekleşmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Büyüköztürk ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü Sedat ise okulunu özlediğini belirterek, "Okul açıldı ama ben gidemiyorum. Arkadaşlarımı, öğretmenimi çok özledim" dedi.