Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes'in Türkiye'de profesyonel anlamda yönetilen tek kayak merkezi olduğunu, bunun da fiyat politikalarına yansıdığını söyledi.

Özel aracı olmayanların bile belediyenin kış sezonunda başlattığı otobüs seferleri sayesinde rahatlıkla Erciyes'e gidebildiğini belirten Cıngı, Erciyes'deki 18 mekanik tesisisin Belediyeye ait olduğunu, gencinden yaşlısına, yediden 70'e herkesin bu tesislerden faydalanmasını istediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin halka yönelik olduğunu ve kar amacı güdülmediğini dile getiren Cıngı, şunları kaydetti:

"Amacımız kayağın zengin sporu olduğu düşüncesini kırarak, asgari ücretle geçimini sağlayan ailelerin bile Erciyes'teki imkanlardan faydalanmasını sağlamak. Bunun için de fiyatlarımızı en alt seviyede tutuyoruz. Kayak yapmadan sadece gondola binmek isteyen vatandaşlarımız tam 4, öğrenci 2, yedi çıkışlık günlük bilet alan kayakçılarımız tam 35, öğrenci 25 lira, sezonluk bilet alanlar ise tam 300, öğrenci 200 lira ödeyecek. Yani kayakçılarımızın mekanik tesis kullanım ücreti tek çıkış için 5 liraya geliyor. Türkiye'deki birçok kayak merkezinde geçen yıl bizim 25 liraya sattığımız 7 çıkışlık tam günlük biletin fiyatı130 liraydı. Avrupa'daki kayak merkezlerinde ise günlük biletlerin fiyatı 60 avro civarında. Erciyes bu yönüyle dünyanın en ucuz kayak merkezi özelliğine sahip."

- 1 liraya çay, 5 liraya sucuk ekmek

Erciyes'e gelen vatandaşların yeme içme konusunda da uygun fiyatlarla karşılaşacağını dile getiren Cıngı, 5-6 yıl önce bile 5 lira olan bir bardak çayın 1-2 liraya, 10-15 liraya satılan sucuk-ekmeğin ise 5 lira gibi düşük fiyatlara sunulduğunu belirtti.

Erciyes'teki konaklama tesislerinin de Türkiye ve Avrupa'daki diğer merkezlere göre çok daha ucuz olduğunu ifade eden Cıngı, "Türkiye'deki birçok kayak merkezinde sezonda 600 lira olan günlük kişi başı yatak ücreti Erciyes'te 150-280 lira arasında değişiyor. Avrupa'daki kayak merkezlerindeki kişi başı yatak ücretleri ise bin lirayı geçiyor" diye konuştu.

Cıngı, Türkiye'deki diğer kayak merkezlerinde özellikle mekanik tesis fiyatlarının özel şirketler tarafından işletilmesi nedeniyle Erciyes'ten daha yüksek olduğunu öne sürerek, işletmecinin ister istemez maliyetlerini fiyata yansıttığını vurguladı.

Erciyes'te kar kaygısı gütmediklerini belirten Cıngı, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki de bu konu üzerinde önemle duruyor. Fiyatların kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenmesine özen gösteriyor" dedi.