Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, 6-7 Ağustos’ta yapılacak olan Erciyes Türk Kurultayı’na Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkan adaylarının katılma kararı aldıklarından dolayı memnun olduklarını söyleyerek, "Türk Kurultayı, bütün ülkücülerin kurultayıdır." dedi.
Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, 6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Erciyes Türk Kurultayı’na MHP’nin 4 genel başkan adayı da katılma kararı almasından mutluluk duyduklarını dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bu yolda dere taşları gibi tek tek 50 kişi toplanarak, Ramazan da iftar çadırları ile Erciyes’te buluştuk. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iptal ettiği günden beri bu kurultayı devam ettirmeye çalıştık. Bugün itibariyle de hepinizin malumu bir süreç var. Bu süreçte de 5 tane genel başkan adayımız var. Genel başkan adaylarımız da bu kurultaya gelme kararı almışlar. Daha önce bir çoğunu da davet ettik ama davet ettiğimiz halde gelmemişlerdi. Aldıkları karara saygı duyuyoruz ve seviniyoruz. Kurultay, rahmetli Başbuğ’un başlattığı ve bize emanet ettiği bir sosyal faaliyettir. Bu sosyal faaliyetin genel içeriği de Türk dünyasının problemlerini bu tip kurultaylarda tartışarak gündeme getirmek ve onlara merhem icat etmektir. Elbette bu bize bir güç verdi. Devlet Bahçeli’nin kurultayı iptal ettikten sonra bu işi bizim bugüne kadar yürüttüğümüz ve bundan sonra da bu bayrağa yeni sahiplerin çıkması bizi çok sevindirdi. Ozan Arif bey, İsmail Türüt bey ve Esat Kabaklı kardeşim yıllarca destek verdiler. Bu destekler ile Erciyes Türk Kurultayını bugünlere kadar getirdik. İnşallah bundan sonra da kurultayımızın ilk gün ki yapılış amacına göre kurultayımız devam eder."
Erciyes Türk Kurultayını iptal edenlerin ve iptal edenlere alkış tutanların hatalarını anladığını kaydeden Dinçer, kurultay ile Ülkücülerin birliğinin kanıtlanacağını ifade etti. Kurultay’ın Ülkücülere Başbuğ Alpaslan Türkeş’in emaneti olduğunu kaydeden Necip Dinçer, "Aramıza nifak ve fitne sokulmasına, bizim kardeşlik hukukumuzun kardeşten daha öte olduğuna inanmış bir insan olarak ocak başkanlarımız, il başkanlarımız ve hatta MHP genel başkan yardımcılarımız da bu işe davetlidir. Bu kurultay onlarında kurultayıdır. Bu muhalif harekete mal olmuş bir kurultay değil, rahmetli Başbuğumuzun bize olan emanetidir. Burada birlik ve beraberlik içerisinde bu kurultayı dosta ve düşmana karşı inşallah alnımızın akıyla tamamlamak için dua ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.