Kayseri’de 6-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Erciyes Türk Kurultayı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi. Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, "Devletimiz rica etti, bizde iptal ettik" dedi.
Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, düzenlediği basın toplantısında her yıl düzenlenen ve bu senede hazırlıkları tamamlanan Erciyes Türk Kurultayı’nın güvenlik gerekçesi ile iptal edildiği söyledi. Dinçer, "Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş’in başlatmış olduğu Erciyes Zafer Kurultayı, bu yıla kadar bir kesintiye uğramamıştır. Bu yıl 6-7 Ağustos da yapacağımız Erciyes Türk Kurultayı’nı, vilayetimizin söylediğine göre Türkiye’nin içerisinde bulunduğu olağan üstü hallerden dolayı iptal etmemizin, yapmamızın ülkede ki emniyet açısından karışıklığa sebebiyet vermemiz ve emniyet açısından fazlaca bir yük getirmemiz, mevcut Türkiye şartlarında bize diyorlar ki ’Ben sizi koruyamam, devlet zaten çok büyük zafiyet altında, sizlerde Türk milliyetçilerisiniz ve devletin bu zafiyetini biraz daha yıpratmayın.’ Eğer Türkiye güvenlik zafiyetine düştüyse, bu Türk milliyetçilerin, benim, halkın ve ülkede yaşayan vatandaşların sorunu değil. Eğer bu ülke güvenlik zafiyetine düşmüşse, bu bizi yönetenlerin suçudur" ifadelerini kullandı.
Erciyes Türk Kurultaylarını yapıp Türk milletinin şahlanışı için bu uğurda çaba sarf etmek zorunda olduklarını kaydeden Dinçer, "Bu ülkeyi güvenlik zafiyetine düşürerek, meydanlarda insanlara toplamaya çalışan sevili yetkililerimiz bizi 1 günlüğüne dahil 27 yıldır devam eden bir geleneğin devamını, Hac’dan sonra dünyadaki en büyük organizasyonlardan birini iptal edin diyorlar. Bizde iptal ettik. Ne için, Türkiye’nin bulunduğu OHAL için. Ben 12 Eylül de OHAL’i yaşadım. Eğer OHAL olsaydı tek yetkili olarak asker atarlardı ama sayın valimizi atamışlar. OHAL’i çok yüzeysel olarak anlattılar. Eğer OHAL’in içerisinde bulunan maddeleri bilseniz evden çıkarken daha çok dua edersiniz. Onun için bize de yasak ettiler. Türk milliyetçilerine buradan sesleniyorum. Zafiyete düşmeyelim, bu bizim direncimizi artırsın. Dün söylediğimiz gibi hakikaten buy ülkenin sahibi yok. Yeniden daha güçlü toparlanıp ülkenin yönetimine sahip olmak için Erciyes Türk Kurultaylarını yapıp Türk milletinin şahlanışı için bu uğurda çaba sarf etmek zorundayız. Şehmuz efendi kurultayı iptal ettikten sonra biz burada 200 kişi, 300 kişi olarak yapmaya çalıştık. Bu sene ihtilal yapılacağı zaman istihbarat alamayan devlet yetkilileri bizim istihbaratımızı iyi almış. Bu sene 100 binlerce kişi Erciyes’e hareket etmiş. Asıl sebep bu. Bunu bende biliyorum Allah da biliyor. Darbe istihbaratını alamayan Şehmuz’un orada başkan yardımcılığına soyunmasından dolayı ülkücüler bugün Erciyes’e çıkarsa çok gür bir ses çıkacaktı ve yapılan yanlışları hem Şehmuzlara hem de hükümet yetkililerine ikaz edecekti. Biz haklıca ikaz etmek için varız. Ülkücü bu ülkenin hiçbir menfaatine zarar verecek bir şey yapmaz. Ülke sıkıntıdaysa ülkücü ikaz eder" şeklinde konuştu.
’Bugün ki bu iptal devletimizle aramızda olan bir husumetten falan kaynaklanmadı’ diyen Necip Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rica ettiler, bizde iptal ettik. Fazla karışıklığa sebep olmayalım istedik. Yarın orada bir saldırı olabilir, IŞİD’e veya PKK’ya saldırttılar olabilir. Devlet yönetiminde olduğu gibi birde bizim içimizde bir ayrı gurup var. Bir provokasyon ihtimali olabileceği için iptal ettik.
Erciyes’e gelmeme kararı alan MHP genel başkan adaylarını sert bir dille eleştiren Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, "Ben onlara 4’ü 1 adam olmayanlar diye hitap ediyorum. Devlet beyin karşısında onlar bir oldu. Biz her şeyi hazırlamıştık. Afişlerimiz ve broşürlerimiz de hazırdı. Hatta çadırlarımız bile geldi. 4 genel başkan adayını biz davet etmedik. Onlar kendileri gelmek istedi. Buraya herkes katılabilir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hariç herkes gelebilir. Oda iptal ettiği için gelemez. Genel başkan adayları için kalacakları yerleri biler ayarladık. Bunların arkasından edepsizce bir açıklama duyduk. ’Biz Erciyes’e katılamayacağız’ diye bir açıklama yaptılar. Bunu çok saygısızca görüyorum. Bir insan MHP’ye genel başkan olacaksa, nezaket kurallarını iyi bilmeli ve kendi insanına tepeden bakmamalıdır. Biz hoş görüyü Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten öğrendik" ifadelerini kullandı.