Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında turizmin bir ülkenin gerek ekonomik, gerekse kültürel yönden gelişiminde lokomotif rol üstlendiğini belirten Rektör Güven, sahip olduğumuz turizm cenneti bir ülkede, turizm değerlerinden yeterince faydalanılması gerektiğini söyledi.
Rektör Güven, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Altın bin yıllık tarihe sahip Kayseri şehrimiz, eşsiz coğrafyası ve sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri ile bir turizm şehridir. Şehrin adeta sembolü konumundaki Erciyes Dağı, kış turizminde önemi her geçen gün artan bir değerdir. Erciyes Dağı’nın yanı sıra yüzlerce kuş türünü bünyesinde barındıran Sultan Sazlığı, Yahyalı Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı, Soğanlı Vadisi, bağları, kuş barınma evleri, mantı, pastırma ve sucuk gibi geleneksel lezzetleri, şehrin önemli turizm değerlerindendir. Bunun yanında Asur, Hitit, Pers, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser, müzeler ve ören yerleri, şehre ayrı turizm değeri katmaktadır. Kapadokya bölgesinde yer alan Kayseri şehri, peribacalarına ise oldukça yakın mesafede bulunmaktadır. Kayseri, sadece doğası, tarihi eserleri ve kültürel yapısı ile değil, sağlık turizmiyle de önemi hızla artan bir şehirdir. Kayseri, bin 300 yatak ve tıptaki son teknolojik imkânlarla tüm çevre illere de hizmet veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sahiptir. Sağlık turizmi kapsamında çeşitli branşlarda tedavi için Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’ne; başta Arap ülkeleri olmak üzere, Asya ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda hasta gelmektedir. Kısacası, Kayseri farklı turizm alanlarını bünyesinde bulunduran Türkiye’nin nadir şehirlerinden biridir.
Bacasız sanayi olarak da nitelendirilen turizmden Kayseri’nin yeterli payı alması, daha çok ülkeden daha çok sayıda turist çekmesi için Kayseri’de başta Valilik ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, Üniversitemiz ve ilgili tüm kurumlar, üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin kış turizmini geliştirme adına sürdürdüğü Erciyes Master Planı, sadece şehrimiz için değil, ülkemiz için de önemli bir çalışmayı oluşturmaktadır. Bu anlamda üniversite olarak bize düşen görev nedir? Turizm konusunda iyi eğitim ve Kayseri’nin bu yönde tanıtımına katkı sağlamak. 2006 yılında yüksekokul olarak kurulan ve 2013 yılında fakülteye dönüştürülen Turizm Fakültesi’ne sahibiz. Turizm Fakültemizden mezun olan gençlerimiz kalifiye eleman olarak sektörün ihtiyaç duyduğu yönetici ve diğer alanlarında rahatlıkla istihdam edilmektedir. Üniversite olarak Kayseri’nin tanıtımına yönelik çalışmalara elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışmakla birlikte, eğitim, sağlık ve bilim alanında önemli projeler yürütmekteyiz. Bu alanlarda yürüttüğümüz önemli projelerle, hem üniversitemiz, hem de Kayseri’nin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamaktayız.
Özetle, bir turizm cenneti olan güzel ülkemiz ve her biri ayrı güzellikteki bölge ve şehirlerimizden, turizm anlamında yeterince faydalanabilmek ve bu güzelliklerden yeterli ekonomik kazancı sağlamak için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız. Ülkemizin dünya turizm pastasından gerekli payı alması için gayret göstermeliyiz.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftasında, başta turizm fakültemiz mensupları olmak üzere, tüm turizm çalışanlarının haftalarını kutluyorum.”