Erciyes Üniversitesi Senatosu, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı haince yapılan darbe girişimini şiddetle kınadı.
16 Temmuz 2016 tarihinde olağanüstü gündemle toplanan Erciyes Üniversitesi Senatosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Milli iradeye, demokrasimize, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı, kahraman ordumuzun içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütüne mensup küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Demokratik yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneticiler ancak halkın oyuyla değiştirilebilir. Esas amacının Yüce Milletimizin oyları ile seçilen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı ile demokratik seçimlerle yönetime gelen hükümetimize karşı olduğu açık olan bu girişim, aynı zamandaAziz Milletimizin iradesini yok saymaya yöneliktir. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olmasıtek tesellimizdir. Bu olumsuz tecrübe Milletimizin demokratik olgunluğa eriştiğinin, ülkemizde artık sadece darbelerin değil, darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının en önemli göstergesidir. Bugün Milletimizin Demokrasi Bayramı olarak tarihe geçecektir.
Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin saygın bir eğitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi başta Senatosu olmak üzere tüm organ ve mensuplarıyla, Cumhurbaşkanlığımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığımızve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının ve darbecilere karşı duran Necip Milletimizin daima yanında yer almış ve bundan sonra da yer almaya devam edecektir. Devletimizin tüm kurumları gibi Üniversitemiz bu hain girişim tamamen sonlanıncaya kadar ayaktadır.
Olaylar sırasında, demokrasiyi korumak ve Türkiye halkının iradesine sahip çıkmak uğruna meydanlara inen ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasına yardım eden Aziz Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu menfur olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.
Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”