Yerleşkedeki amfi tiyatro alanında düzenlenen törene, öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri katıldı. 

Törende konuşan ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, öğrencilerin aileleri ve akademisyenlerle uzun bir eğitim süreci geçirdiğini ifade etti.

Öğrencilerin, Türkiye'nin en güzide fakültelerinden birinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Güven, "Fakültemizde kazandığınız bilgi, beceri ve tutumların kıymetini, meslek yaşamınızda anlayacaksınız. Karşılaşacağınız zorlukların üstesinden başarıyla gelebileceğinize yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Tıp eğitiminin mezun olduktan sonrada devam etmesi gerektiğinin unutulmamasını isteyen Güven, şöyle devam etti:

"Bizim ilk görevimiz, ülkemize eğitimli insanlar yetiştirmektir. Bu konudaki kararlılığımız devam edecektir. Sizlere tavsiyem, hastalarınıza zaman ayırın, onları dinleyip anlamaya çalışın. Din, ırk ayrımı yapmadan hizmet etmek zorundasınız. Meslek büyüklerinize, meslektaşlarınıza saygılı olun, bilgi ve becerileri hakkında yorum yapmayın. Onlar yüceldikçe siz de yücelirsiniz. Yemininizin arkasında durun. Dürüst olun, kaybetmezsiniz. Sevgi gösterirseniz sevgi ve saygı görürsünüz. Çok çalışmak ve bu ülkeye hizmet etmek zorundasınız."

Ailelere de çağrıda bulunan Güven, bugüne kadar fedakarlıkta bulunduklarını ama asıl fedakarlığın bundan sonra başladığını belirterek, çocuklarına her şartta destek olmalarını tavsiye etti.

Konuşmanın ardından dönem birincisi Melike Kevser Gül, yaş kütüğüne plaket çaktıktan sonra mezuniyet meşalesini yaktı.

Hekimlik andını okuyan öğrenciler, mezuniyet belgelerini aldı. Mezun olan Mehmet Alçı'ya belgesini, ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı olan babası Prof. Dr. Mustafa Alçı verdi.