Rektörlük tarafından Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversitede büyük emekleri olan hayırseverlere teşekkür etti.
ERÜ'nün, bir hayırsever üniversitesi olduğunu vurgulayan Güven, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde eskiden çok fazla hayırsever binamız yoktu. Bugün kampüsümüzü gezdiğimizde üzerinde hayırsever ismi olmayan çok az binamız var. Bir işi yapmaktan çok, o işi başlatmak önemli. Sayın Asım Kibar, Üniversitemizde hayırsever kapısını açan birkaç hayırseverden birisidir.  O yıllarda büyüme çabası olan bir üniversiteydik. Devlet imkanları kısıtlıydı. O yıllarda hayırseverler bizim imdadımıza yetişti. Bizim ile aynı yıllarda kurulmuş üniversitelerin birçoğunun önüne geçmemizdeki en önemli faktör, hayırseverlerimizin üniversitemize katkıda bulunmasıdır. Hayırseverlerimiz olmasaydı muhtemelen bu binalara sahip olmayacaktık. Onlar bir süreci başlattılar, üniversitemiz bir hayır üniversitesine dönüştü."

ERÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sipahioğlu ise hayırsever iş adamı Asım Kibar’a yaptırdığı Semiha-Asım Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi’nden dolayı teşekkür ederek, hastanenin yapıldığı günden bu yana burada tedavi gören yetişkin ve çocuk bütün hastaların kendisine minnettar olduğunu iletti.

İş adamı Asım Kibar da hayır yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hayır yaparak insanların geleceğine, sağlığına huzuruna faydalı olmak çok güzel bir şey. Fakat hayır yapmak kadar da onu idame ettirmek ve geliştirmek, oradan halka kaliteli hizmet vermek siz değerli doktor dostlarımızın görevidir. Bu görevi de yerine getirdiğinizi görüyor çok mutlu oluyorum. Bizde bu hizmeti yapmakla gurur duyuyoruz. Bugünde iyi bir pozisyonda olduğunuz için iftihar ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Rektör Güven günün anısına hayırsever iş adamına çini vazo ve çiçek takdim etti.

Daha sonra hayırsever iş adamı Kibar, Semiha-Asım Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi’ni gezdi, burada tedavi gören hastalarla sohbet etti.