Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi tarafından ‘Model Parlamento’ konulu seminer düzenlendi
İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, TBMM Yasama Uzman Yardımcısı Mehmet Yahya Çiçekli, TBMM Araştırma ve İnceleme Bürosu Yasama Uzmanı Selay Gökalp Güneş, TBMM Çevre Komisyonu Yasama Uzmanı Emrah Biçer’in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Seminerde, TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetleri, idari teşkilat ve kariyer imkânları ve model parlamento konuları ele alındı.
TBMM Yasama Uzman Yardımcısı Mehmet Yahya Çiçekli, TBMM’nin idari yapısı hakkında bilgiler verdi.
Çiçekli, “Türkiye Büyük Millet Meclisi idari yapısı hakkında bilgi verecek olursak, en üstte TBMM Başkanı var. Genelde Başbakanlık ile Bakanlıklarda müsteşar vardır. Fakat Cumhurbaşkanlığı ve TBMM bünyesinde bir müsteşar yoktur. Genel Sekreter vardır. TBMM‘de genel sekreterimizin yanında, 4 tane genel sekreter yardımcımız vardır. Genel sekretere ve genel sekreter yardımcılarına bağlı ise birçok birim mevcuttur. Meclis İdari Teşkilatı tabi ki Meclis ile birlikte 23 Nisan 1920 yılında kuruldu. Bu zamana kadar altı kez yeniden yapılandırıldı bu teşkilat. Şu anki yapı 2011’den itibaren devam ediyor. 5 yıllık mevcut bir yapımız var.” ifadelerini kullandı.