Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreninde 100 öğrenci diploma almaya hak kazandı.
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Mustafa Kemal Apalak, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, öğrencilere seslenerek, her zaman bir hedefleri olması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Kahraman, “Değerli mezunlar, üniversitemizde bilimsel temel ilkelerin ışığında; uygun fiziksel koşullarla iyi bir teknolojik alt yapı ve kaliteli bir eğitim programının desteği ile güçlü bir akademik kadro tarafından eğitildiniz. Böylece analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz. Ancak bilmelisiniz ki; sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek, kendinizi yenileyerek yeni bilgiler öğreneceksiniz. Çevrenize, yakınlarınıza ve çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstereceksiniz. Sadece çalışkan olmak tek başına yetersiz kalabilir. Her zaman bir hedefiniz olsun. Hedeflerinizi gerçekleştirmeniz sizi başarıya ulaştıracaktır. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın ve güvenin. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okul birincisi İfakat Begüm Başarır mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.
Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.