Mesajında her karış toprağı şehit kanı ile yoğrulan bu güzel vatanın şanlı zaferlerle dolu tarihinin olduğunu hatırlatan Rektör Güven;
“Osmanlı İmparatorluğunun çöküşüyle birlikte Türk topraklarını aralarında paylaşan düşmanlar, Türkleri Anadolu’dan tamamen atmak için hain planlar ortaya koyarken, beklemedikleri direnişle karşılaştı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan milli mücadeleye kadını erkeği, yaşlısı genci, Türkiye topraklarında yaşayan herkes destek verdi. Silah ve asker bakımından kendisinden yüzlerce, belki binlerce kat güçlü düşman ordusuna karşı göğsündeki imanla topyekûn mücadeleye girişen halkımız, önce düşmanı durdurmayı başardı. Ardından ise üst üste kazanılan zaferler, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’daki Büyük Taarruzla taçlandırıldı ve güzel Anadolu’muzun vatan toprakları düşmandan temizlendi. O yüzden şanlı tarihimizle ne kadar övünsek azdır.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı mısralarında yazdığı gibi; ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!’ Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış bu vatan toprakların değerini en iyi şekilde bilmeli, atalarımızın bu kutsal mirasına en iyi şekilde sahip çıkmalıyız. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; atalarımızın topyekûn kurtuluş mücadelesi verdiği düşmanlar, bugün farklı kimlikler ve farklı oyunlarla bu vatan topraklarındaki kirli emellerini sürdürmeye devam etmektedir. Kimi zaman kendileri, kimi zaman taşeron terör örgütleriyle sinsi amaçlarından hiçbir zaman vazgeçmemektedirler. Bu yüzden güçlü olacağız, kuvvetli olacağız, bir olacağız. Kendi özümüzden, ortak değerlerimizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Biz bir olduğumuz zaman güçlüyüz, içimizdeki kardeşliği sürdürdükçe güçlüyüz. Geleceğin büyük Türkiye’sini kurmamız önünde hiçbir zorluk ve engel bizi yıldırmasın. Şunu biliyoruz ki; bu yolda muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.
94. yıldönümünde tüm Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, verdikleri büyük kurtuluş savaşı mücadelesiyle bu toprakları bizlere miras bırakan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve ebediyete uğurladığımız gazilerimize şükranlarımızı sunarız. Allah mekânlarını cennet eylesin” şeklinde ifadeler kulandı.