Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, darbe girişiminin henüz sona ermeme ihtimaline karşı, Başbakan Binali Yıldırım eve dönün talimatı verene kadar esnafa gündüz dükkanlarında, gece de meydanlarda kalma çağrısında bulundu.
Esnafın ticari hayatı canlı tutan ve bir yerdeki barışı huzuru gösteren en önemli unsurlardan olduğunu bildiren Erçalık, darbe ile ulaşılmak istenen korku ve kaos ortamının halkımızla esnafın coşkulu çabaları sayesinde önlendiğini söyledi.
Erçalık, piyasalarda olumsuz gelişmeler yaşanmadığına işaret ederek, Türkiye’nin ekonomik olarak eskisinden daha güçlü olduğunu ve artık küçük bir sorundan büyük krizler yaşanmadığını vurguladı.
Türkiye’nin söz konusu badireyi atlattığını kaydeden Erçalık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’dan eve dönün talimatı gelene kadar esnafımızı canlarını, mallarını, namuslarını ve vatanlarını korumak için nöbete davet ediyorum. Esnafımız gündüz dükkanlarında ticarete devam ederken gece de meydanlarda nöbette kalmalı. Biz de ailemizle üç gündür meydanlardayız. Üye ve üyemiz olmayan tüm esnafın da aileleriyle bu çağrıya uyacaklarına gönülden inanıyorum."