Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı Fazıl Emine Öztoprak Kur’an Kursu’nda eğitim gören 4-6 yaş grubu öğrencileri tarafından yıl sonu programı düzenlendi.
Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, İl Müftüsü Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Yan, 4-6 yaş grubu öğrenciler ve aileleri katıldı.
Yoğun katılımın olduğu program, çocukların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İl Müftüsü Güven, küçük yaşta verilen eğitimin önemine dikkat çekerek, “Kayseri genelinde 2013 resmi kayıtlı 04-06 yaş grubu öğrenci Kur’an kurslarımızda eğitim görmektedir. Bizler onlara Kur’an-ı Kerim, dini bilgi, ahlak, edep, bir kısım sureleri ve duaları öğretmek için çalışmalar yaptık. Bunların hepsi taşa kazınan yazı gibidir. Bu çocuklar daha sonraki hayatlarında bunları iyi bir şekilde değerlendireceklerdir. Öncelikle siz kıymetli anne ve babalara bu Kur’an kurslarına teveccüh ederek çocuklarınızı gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Bu çocuklarımıza eğitim veren Kur’an Kursu Öğreticilerimize özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
4-6 yaş grubunda eğitim gören öğrenciler tarafından okunan ilahiler, hadisler ve dualar büyük beğeni topladı. Programda, katılımcılar duygusal anlar yaşadı.