Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali’nin ilk oyunu sahnelendi. Festivalde sahneye ilk çıkan ekip kardeş ülke Azerbaycan’dan oldu. Festival için Bakü’den gelen öğrenciler Kayseri’yi çok sevdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.
34 okulun katıldığı Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’nin açılış oyununu Azerbaycan ekibi sahneye koydu. Oyun öncesi konuşan öğrenciler Kayseri’yi "Süper" bir şehir olarak değerlendirdiler ve tekrar gelmek istediklerini belirttiler.
Bakü ekibinin oyuncularından Mehmetov Rüfat Azerbaycan’dan selam getirdiğini belirtti ve böyle bir festival düzenlendiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür etti. Kayseri’de çok iyi dostluklar kuracaklarına inandığını belirten Mehmetov Rüfat, Türkiye’yi ve festivale katılan Kıbrıs’ı kardeşleri olarak gördüklerini söyledi. Kayseri’yi süper bir şehir olarak nitelendiren Rüfat, "Festivali ve Kayseri’yi çok sevdik. Zaten Türkiye’yi çok seviyoruz. Biz bir millet iki devletiz" dedi.
Oyuncular daha sonra "Cırtdan Nağılı" adlı oyunu sahnelediler. Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen festivalin ilk oyununu başta öğrenciler olmak üzere salonu dolduran izleyiciler ilgiyle izlediler.