Kayseri’de yılbaşı gecesi bir kişiyi demir sopa ile dövdükten sonra cep telefonunu alan ve ’silahlı yağma’ suçundan tutuklu yargılanan sanığa 11 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığın cep telefonunu olay sonrası kendi isteğiyle polise teslim etmesi nedeniyle etkin pişmanlık indirimi uyguladı. Sanığın cezası yarı yarıya düşürülerek 5 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık S.A. ile avukatlar hazır bulundu. Sanık S.A., "Ailevi nedenlerden dolayı kafam çok karışık. Savcılık ifadem, doğrudur. Şimdi ne söylesem yalan olur. Daha fazla konuşamayacağım. Yüce affınıza sığınıyorum, başka diyeceğim yok" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ’silahla yağma’ suçundan 11 yıl hapis cezası verdi. Sanık, olay sonrası kendi eliyle cep telefonunu teslim etmesi nedeniyle etkin pişmanlık indiriminden yararlandı ve cezası yarı yarıya indirilerek 5 yıl 6 ay hapse mahkum oldu. Sanık verilen karar sonrası ’Sağolun hakim bey’ dedi.
OLAY
Yılbaşı gecesi olan 31 Aralık 2015’te Kocasinan ilçesi Zümrüt Mahallesi’nde meydana gelen olayda, S.A. demir sopa ile M.S.’ye arkasından vurdu. Yere düşen M.S.’ye demir sopa ve tekmelerle saldıran S.A. mağdurun üzerinde bulunan cep telefonunu alarak kaçtı. Polisin takibi sonrası yapılan incelemelerde yakalanan S.A. cep telefonunu kendi isteğiyle polis ekiplerine teslim etti. Tutuklanan S.A. hakkında ’silahla yağma’ suçundan dava açıldı.