Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gazeteci Doğan Koca tarafından çekilen Kayseri’de bulunan tarihi kapı ve kapı tokmaklarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.
Atatürk Evi Galeri Salonunda 50 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve gazeteci Doğan Koca tarafından yapıldı.
Serginin konusunun eski Kayseri dış kapıları ve kapı tokmakları olduğunu söyleyen İl kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İlçeleri gezdiğimizde kapıların çoğunun söküldüğünü görüyoruz. Kapı tokmaklarının çoğu da yok. Bunları en azından fotoğraflarda yaşatmak, özendirmek bunların korunmasını sağlamak amacıyla bu sergi açıldı. Doğan Koca uzun yıllardır bu çalışmaları yapıyor. Sokak sokak kapı kapı dolaşıp bu fotoğrafları çekiyor. Gün gelirde bu fotoğraflar kitap haline gelirse bunlar anı diye kalacak. Cuma gününe kadar sergimiz devam edecektir” dedi.
Doğan Koca ise” Zamanın belediye başkanı Şükrü Karatepe bana ’Kayseri ile ilgili bir çalışma yapar mısın?’ dedi. Ben de evet dedim ve onun verdiği bir elemanla beraber Kayseri’yi tamamen gezdik. 150 tane kapı fotoğrafı çektim. 150 fotoğraftan 50 tanesini 1997 yılında sergiledik. 50 tanesini de Turizm Haftası dolayısıyla bugün sergiliyoruz. Kapıların tamamı orijinaldir” diye konuştu.