Genç ASKON Sosyal ilişkiler Komisyon başkanı Dündar Öz Afrika’da susuzluk yaşayan bölgelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla yardımseverlerin su kuyusu açma projeleri için Uganda’ya ziyarette bulundu.
Türk insanı için çok basit bir yatırım olan su kuyularının Afrika’da yaşayan insanların hayatını değiştirdiğini belirten Dündar Öz, “Uganda’nın bir kasabasına kilometrelerce uzaktan su taşımak zorunda olan halkın suya kavuşmasıyla birlikte yüzündeki mutluluğun kelimelerle ifade edilmesi çok zor.” dedi
Su kuyularının özellikle çocuklar için hayati değer taşıdığını kaydeden Öz, “Kuyu açılmadan önce kadınlar ve çocukların başlarının üzerine koydukları en az 25 litrelik kovalarla kilometrelerce uzaktan su taşıyorlarmış. Şimdi ise rahatlıkla temizlik yapabilecekleri, yemeklerini pişirebilecekleri, abdest alabilecekleri bir su buldukları için için çok memnunlar. Özellikle yaşlı kadınların,çocukların ve kasaba halkının kuyuları açanlara, vesile olanlara dua etmelerinin asıl sebebi bu zorluktan kurtulmaları. Kuyu, orada hayat demek, can demek.” şeklinde konuştu.
Bundan sonra Genç ASKON Kayseri Şubesi olarak sosyal sorumluluk projelerinde kendilerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışacaklarını belirtti.