Melikgazi belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma günü münasebeti ile yaptığı açıklamada doğaya ve doğayı paylaştığımız her türlü canlıya sahip çıktıklarını koruma altına aldıklarını söyledi.
Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünde görev yapan Harita Mühendisi Necdet Küçük’ün hafta sonu Gesi’de bulmuş olduğu kanadından sakatlanan yavru Doğan’ı belediye veterinerlikte biriminde tedavi ettirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, yaralı olan Doğan’ın tedavisi sonrası bulunduğu ilk yer olan Gesi bölgesinde yeniden doğal hayata bırakılarak özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.
Melikgazi Belediyesi personeli hayvan sever Necdet Küçük ise “Hafta sonu piknik yapmak için ailece Gesi’ye gittik. Burada yavru doğan’ın uçamadığını fark ettim ve zarar vermeden yakaladım. Doğan’ı bir kafese koyarak hafta sonu evimde besledim. Bugün de emin ellere teslim ettim. Ben insanlık görevimi yerine getirdim. Bugün de 4 Ekim Hayvanları koruma günü imiş. Büyük bir tesadüf oldu” dedi.