İlçemiz Çataloluk Mahallesinde doğup büyüyen B1 Görme Engelliler Milli Futbolcusu Abdullah Sümer, Develi Belediyesini ziyaret ederek, Rio’da düzenlenen Olimpiyatlarda 5. olmanın sevincini Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’la birlikte paylaştı.
Öncesinde İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Rusya’yı 1-0 yenerek şampiyon olan ve olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Görme Engelliler Milli Futbol Takımı 8 ülkenin katıldığı olimpiyatlarda Abdullah Sümer’in attığı golle 5. oldu. Milli takım bu sayede dünya genelindeki 43 milli takım arasında da 5. sıraya yükselmiş oldu. Türkiye tarihinde olimpiyatlardaki ilk golü atmanın sevincini yaşayan Develili milli sporcu Sümer, maddi manevi desteklerinden dolayı Başkan Cabbar’ı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.
Başkan Cabbar “Kayseri’den yalnızca hemşerimiz Abdullah Sümer’in katıldığı Milli takımın bu başarısından dolayı Abdullah kardeşimizi ve diğer sporcularımızı tebrik ediyor, bizleri orada başarıyla temsil edip Develimizin ismini duyurduğu için de Abdullah kardeşimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bundan sonraki turnuvalarda da başarılarının katlanarak devam etmesini, ülkemizi ve Develimizi en iyi şekilde temsil etmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” açıklamalarında bulundu.