Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hainlerin darbe girişimini püskürten Türkiye Cumhuriyeti’nin devleti ve milletiyle çok önemli bir demokrasi sınavından alnının akıyla çıktığını söyledi. Başkan Çelik, darbeci hainlerin milletin darbesiyle alaşağı edildiğini belirtti ve 15-16 Temmuz’un Türkiye demokrasi tarihinde milat olacağını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bir grup hain tarafından başlatılan kalkışmanın hemen ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçerek sabaha kadar Kayseri halkıyla birlikte milli iradeye sahip çıktı. Yüz binlerle birlikte darbe girişimine "Dur" diyen Başkan Çelik, demokrasiye ve milli iradeye büyük bir coşkuyla sahip çıkan Kayseri halkına ve aziz milletimize teşekkür etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin çok büyük badireler atlatarak bugünlere geldiğini ve çok önemli bir demokrasi kültürü kazandığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, 15-16 Temmuz 2016’nın da Türkiye demokrasi tarihinde milat olacağını belirtti. Millet iradesi karşısında hiçbir gücü kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti’ni hafife alanlar, daha kendi milletini dahi tanımaktan aciz olanlar yaptıkları girişimle bu ülkenin milli iradesinin temsilcilerini sindirebileceklerini zannettiler. Ancak, başta cumhurun başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümetimiz, devletimizin kurumları, medyamız, iktidarı ve muhalefeti ile siyasetçilerimiz ve tabii ki aziz milletimiz, dimdik ayakta durarak hainlere karşı çıktı" dedi.
"Asker", "Mehmetçik" gibi kavramların yüceliğinden bihaber olan güruhu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kabul etmediğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bugüne kadar Türk milleti çok alçaklık gördü; ama milletin ordusundaki silahın namlusunu millete çeviren vatan hainleriyle çok karşılaşmadık. Nereden emir aldıkları belli olan vatan hainleri ve o alçakça emri veren şer odağı kendi bataklıklarında boğulacaktır. Millet ve devlet bir oldukça hiçbir hain amacına ulaşamaz. Darbe girişimdeki hainlere milletimiz gereken darbeyi indirmiştir. Bundan sonra da devletimizin ilgili kurumları en ağır şekilde cezalandıracaktır. Hain kalkışmaya karşı dimdik duran devletimizin tüm kurumlarına ve aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.