Pınarbaşı Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıya İlçe Kaymakamı Kamil Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdoğam Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Kaymakam Aksoy, son yıllarda tüm dünyada gençler arasında yasa dışı madde kullanımında ciddi bir artış olduğunu, fakat Türkiye'de yasa dışı madde kullanımının birçok ülkeye kıyasla düşük oranlarda bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de gençler arasında yapılan çalışmalarda gençlerin yarısından fazlasının sigara deneyiminin olduğunun görüldüğünü dile getiren Aksoy, bu çalışmalarda ilköğretim öğrencilerinin yüzde 20'sinin en az bir kere sigara kullandığının ortaya çıktığını söyledi. Aksoy, "Bu veriler değerlendirildiğinde madde kullanım yaşının gittikçe düştüğünü göstermekte, bu da birçok tehlikeyi beraberinde getirmektedir. İşte bu çerçevede Kaymakamlığımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından, bu proje hayata geçirilmiştir. Proje, gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit eden en önemli tehlikeye dikkat çekmek, halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet etmek amacıyla hazırlanmıştır" diye konuştu. 

Programda Kocasinan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Ahmet Aydemir ve psikolojik danışman Ayşe Soykuvvet sunumlarla madde bağımlılığı ve zararlarını anlattı.