Kayseri’de mal varlığını okul ve yurt yaptırma gayreti içinde olan, çok sayıda okul, derslik ve yurt yaptıran hayırsever iş adamı avukat Ahmet Ulucan 89 yaşında hayatını kaybetti.
1927 yılında Kayseri Kızık köyünde dünyaya gelen avukat Ahmet Ulucan, ilk okulu köyünde okuduktan sonra ortaokulu Kayseri Lisesinde, liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde tamamladı. İstanbul Hukuk Fakültesinde okurken aynı zamanda geceleri de çalışarak geçimini sağlayan Ahmet Ulucan, yedek subay olarak askerliğini tamamlayıp, okuluna dönerek avukat olarak mezun oldu. Daha sonra İstanbul Belediyesinde çalışan Ahmet Ulucan, eğitim için mal varlığını okul ve yurt yaptırma gayreti ile bağışladı.
Kayseri’de eğitime verdiği destekle tanınan Avukat Ahmet Ulucan, bir çok derslik ve yurt yaptırdı. Genel durum bozukluğu nedeniyle Kızılay Hastanesi yoğun bakımda kalan ve hayatını kaybeden 89 yaşındaki hayırsever iş adamı Ahmet Ulucan’ın cenazesi öğle namazına müteakip Hunat Camii’inde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.