Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Hayvanat Bahçesi'nde bir süre önce dünyaya gelen Bengal kaplanı ve zürafa yavrusuna vatandaşların katıldığı anketle belirlenen isimler verildi.

Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayvanat Bahçesi'nin maskotu haline gelen Bengal kaplanı ve zürafa yavrusunun sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ettiğini söyledi.

Yavrulara en iyi şekilde bakıldığını dile getiren Tamokur, şöyle devam etti:

"Zürafanın doğum olayı bizi çok mutlu etmişti. Çünkü biz Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Daha önce Türkiye'deki hayvanat bahçelerinde yine zürafa doğumları oldu ama yaşamadılar. Bizim burada yavrumuz 1 aylık tehlikeli dönemi atlattı. Beslenmesine çok dikkat ediyoruz. Anneye süt arttırıcı yemler verdik. İsim koyma konusunda da vatandaşlarımız belirlemeleri için bir anket oluşturduk. Yavrumuzun ismi 'Selvi' oldu."

Bengal kaplanı yavrusuna da "Anadolu" isminin verildiğini aktaran Tamokur, "Yavrumuz 2 aylık riskli dönemi atlattı yavaş yavaş et yemeye de başladı. Çok sevimli çok mutlu bir yavru. Buna da oluşturduğumuz anketle vatandaşlardan gelen isimler doğrultusunda isimler verdik. İsmini 'Anadolu' koyduk" diye konuştu.