Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı yetkili olduğu işyerlerini gezerek bayramlaşma programı gerçekleştirdi. Kayseri Büyükşehir, Kaski Genel Müdürlüğü, Kocasinan ve Melikgazi Belediyelerinin birimlerinde gerçekleşen programda üyelerinin dilek ve istekleri dinleyen Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik üyeleriyle bayramlaştı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Onarım ve Bakım Atölyesinde gerçekleşen programa Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye yetkileri, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Sendika yetkilileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, programda kazasız belasız nice bayramlar dileğinde bulundu. Ramazan ayının bir yenilenme ayı olduğunu da belirten Başkan Çelik, "Rabbim huzur içinde kazasız belasız nice bayramlara eriştirsin. Bayramlar eş dost ve akrabaların bir araya gelmesine de vesile oluyor. Allah bu birliğimizi bozmasın. Ramazan ayı bir anlamda yenilenme ayıdır. İnşallah Ramazan ayının verdiği yenilenmeyle çok daha şevkle çalışacağız. Yaptığınız çalışmalar nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı gayretle çalışacağınızdan eminim" dedi.
Kocasinan Belediye Atölyesinde gerçekleşen programa ise Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye yetkilileri, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve çok sayıda belediye işçisi katıldı.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Çelik yaptığı konuşmada Ramazan
Bayramının birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bir kez daha geçirdiklerini belirterek; “ Bütün bayramların böyle birlik ve huzur içerisinde geçirilmesini temenni ediyorum. Başkanlarımıza da bayramdan önce Kocasinan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde çalışan üyelerimizin toplu sözleşme farklarının bayram öncesinde ödenmesinden ve kadrolu işçilerin de ikramiyesini yatırılmasından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.
Kocasinan Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, da "Ömür sermayesi tükeniyor. Bir Ramazan Bayramı da geçti. O yüzden zamanımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bizler eşref-i mahluk olan insana hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunun sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz. Bu noktada sizler de hafta sonu, bayram ve tatil demeden çalışıyorsunuz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetleriniz daim olsun. ’İşçinin hakkını alın teri kurumadan önce ödeyin’ öğretisi, bizim için çok önemlidir.” Dedi.
Kocasinan Belediyesinde ki bayramlaşma töreninden sonra Büyükşehir, Kaski ve Melikgazi Belediyesinde ki birimler de tek tek gezilerek işçilerle bayramlaşıldı.
Aynı zamanda hizmet alımı yoluyla taşeron şirketlerde Yüksek Hakem Heyetinden çıkacak toplu iş sözleşmeleri hakkında işçilerin dilek ve istekleri dinlenerek görüş alış verişinde bulunuldu.