Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı Yönetimi Milli İradeye yapılan alçakça saldırıyı lanetleyerek açıklama bulundu.
Konuyla ilgi bir açıklama yapan Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik açıklamasında “Hak iş ve Hizmet-İş ailesi olarak, demokrasi için geleceğimiz için bütün antidemokratik girişimleri reddediyoruz, darbeye hayır diyoruz. Bütün çalışanlarımızı halkımızı ve üyelerimizi demokrasiye sahip çıkmak için sokağa davet ediyoruz.” dedi.
Çelik, “Şimdi; Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Namluyu masum millete doğrultan hainler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür. Gün vesayet odaklarının ait oldukları yere, tarihin çöp sepetine atılana kadar mücadeleye devam etme günüdür. Türk halkı hiçbir darbe girişimine bundan sonra geçit vermeyecektir. Hiç kimse bu milletin istiklali ve istikbaliyle oynayamayacaktır. Milli iradeye yönelik gerçekleştirilen bu ayaklanma hareketine karşı demokrasiye sahip çıkacağız. Bugün doğuda, güneydoğuda PKK ile askerimiz polisimiz mücadele ederken, Fetocu darbeci askerlerin, halkın kendi parası ile alınan uçaklarla ve helikopterlerle milletimizi sırtından vurduğu, halka kurşun sıktığı, polisimizi şehit ettikleri gün olarak tarihe kara bir gün olarak geçecek ve ALÇAK HAİNLER olarak yazılacaklardır. Rabbim, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara fırsat vermesin Cenabı Allah birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin.” dedi.
Açıklamasında sivil toplum kuruluşlarına ve tüm siyasi partilere gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkür eden Çelik, “Bizler millet olarak mesele vatan olunca tek yürek olmasını Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ve birçok kez tarihimizin aydınlık ve beyaz sayfalarında gösterdik. Gerekirse her zaman göstermeye hazır olduğumuzu da tüm dünya görmüştür. Buradan bizlerle birlikte sabahlara kadar meydanlarımızı boş bırakmayan halkımıza, üyelerimize ve canları pahasına görev yapan tüm emniyet teşkilatımıza özellikle bizleri her saniye gelişmelerden haberdar eden basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, ülkemize ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün darbelere ve darbe girişimlerine, operasyonlara, demokrasi dışı müdahalelere karşı Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek bu sorunlarla mücadele etmeliyiz. Türkiye bu darbe girişimini de aşacak, dünya ve özellikle bölgesinde güçlü bir ülke olmaya devam edecektir.”