Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı her ay düzenli olarak yaptığı temsilciler meclisi toplantısını Eylül ayında Niğde’de gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik geçen ay ki temsilciler meclis toplantılarını Çanakkale’de bir dizi etkinlik ve Şehitlik gezisi ile yaptıklarını söyleyerek, “Geçen ay ki temsilciler meclisi toplantımızı 104 yıl önce Çanakkale de destan yazan ecdadımızın huzurundaydık. Eylül ayı temsilciler meclisi toplantımızı da Niğde de 15 Temmuz gecesi hainlerinin anlına ilk kurşunu çakan ve darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir Komutanımızın huzurundayız. Şehidimizin kabrine gelirken elimiz boş gelmedik. Hatimlerle, Yasin’i Şeriflerle, dualarla kabrine geldik. Allah ruhunu şad, makamını da cennet eylesin” dedi.
Çelik, “ 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain saldırıya maruz kaldık. Silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış terör örgütü mensupları masum vatandaşlarımızı gözlerini kırpmadan şehit ettiler. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun, Maraşlı Sütçü İmam, İzmir’i işgal eden düşmana ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz’da da hainlerin karşısına göğüslerini siper eden nice yiğitler çıkardı. Vatanı, milleti için canını hiçe sayarak şehadet şerbetini içen komutanımızın ve bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.
Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerimin ardından dualar edildikten sonra program son buldu.