Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi Meydan Camisinde Cuma namazı sonrası mahalle halkı ve esnaflar ile sohbet ederek yapımı gerçekleştirilen çalışmalar ile devam eden çalışma alanları gezdi ve mahalle halkına aşure ikramında bulundu.
Kayseri Valisi Süleyman Kamçı Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerin iştirak ettiği Hürriyet Mahalle gezisinde Başkan Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallenin alt yapısının yenilendiğini, mahalle de yeni yeni binaların yükseldiğini ve her geçen gün bina sayısının arttığını söyledi.
Mahalle halkının memnuniyeti önemli…
Gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile ilgili olarak mahalle halkına memnuniyetlerinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mahallesi’nin Melikgazi İlçesi için ayrı bir önemi olduğunu çünkü bu semtin gelişmeye açık olduğunu ve var olan yanlış yapılaşmanın da yeni planlama ile ortadan kaldırıldığını kaydetti.
Hürriyet Mahallesinin Eski Sanayi iş merkezlerin karşısında tarihi geçmişi ve barındırdığı kültürel değerler yanında her zaman cazibe merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.
“Hürriyet mahallesi 1950’li yıllarında kurulan ve Kayseri de yenilenmenin ve az katlı ama bahçeli evlerin yer aldığı bir semtimizdir. Bu açıdan Hürriyet Mahallesi geçmişi ile gelecek arasında adeta bir köprü niteliğindedir. Ancak uzun süre bu semtimiz özelliğini korumuştur. Ancak şimdi çok katlı modern yapılar ile adeta yenilenmektedir. Bu değişe uygun olarak belediyemizce BAZALT ZEMİNLİ OTOPARK VE YAYA YOLU ÇALIŞMASI yapılmıştır. Beşyol kavşağı Hürriyet Mahallesinde büyük çaplı yaya kaldırımı, orta refuj, otoparklar ve çevre düzenlemesi yapılarak Kayserimizin saygın mahallesi haline getirilmiştir”